Fatpump

Namnet "fatpump" beskriver egentligen den här pumptypen väldigt bra. Pumpen är nämligen framtagen för att pumpa och transportera vätska ur dunkar, fat eller andra typer av tankar. Den är också vanlig i samband med att väska ska transporteras från stora kärl, t.ex. IBC:er. En fatpump kan utföra arbetet mycket snabbt och smidigt, utan att du behöver oroa dig för tunga lyft eller för spill. Här kan du också komplettera den klassiska fatpumpen med olika tillbehör för att göra arbetet ännu enklare.

Hur fungerar en fatpump?

Jämfört med många andra typer av pumpar har fatpumpen en ganska enkel och avskalad design. Den här pumpen är tillverkad av ett pumpverk som är rörformat, samt en motor och en kärna i metall. Det gör att pumpen och pumprören blir mycket hållbara och kan användas till många olika produkter. Ska du transportera aggressiva vätskor kan du t.ex. välja en modell som är tätningslös. Utöver den klassiska batterimotorn kan fatpumpen även drivas med en- och trefasmotorer, alternativt en tryckluftsmotor.

3 återförsäljare av fatpumpar

Tapflo

TapFlo är en professionell återförsäljare av fatpumpar av högsta kvalitet. I deras utbud hittar du bland annat elektriska fatpumpar och tryckluftsdrivna modeller, men du hittar också manuell fatpump såväl som ett stort utbud av olika tillbehör, t.ex. flödesmätare och pistolventil. I deras sortiment är det fatpumpar från varumärket Jessberger som gäller för att du ska få ett så hållbart alternativ som möjligt.

Varför välja Tapflo?

  • Brett sortiment
  • Stort utbud av tillbehör
  • Erbjuder service och reparation

Hemsida

Fatpumpar hos Tapflo

PK Produkter

PK Produkter erbjuder elektriska fatpumpar med stor flexibilitet och mångsidighet. I utbudet finns pumpar för behållare och vätskor, men också specialanpassade modeller i större format. Hos PK Produkter har du möjlighet att specialdesigna din pump så att den passar just dig och ditt företag, eller den industri som du arbetar inom. PK Produkter kan inte bara ge dig ett brett utbud av olika modeller, utan skräddarsyr också efter era behov.

Varför välja PK Produkter?

  • Specialdesignade pumpar
  • Mycket snabba leveranser
  • Snabb kundsupport

Hemsida

Fatpumpar hos PK Produkter

Zeta

Zeta är det perfekta valet när du vill ha specialanpassade fatpumpar för din bransch. Hos Zeta kan du nämligen skräddarsy pumpar där Zeta hjälper dig från början till slut. Du kan t.ex. beställa nedsticksdjup efter egna behov, samt anpassa pumpröret efter den vätska som du ska transportera. Några leverantörer som du hittar hos Zeta är Alfa Laval, Bran & Luebbe – SPX Flow, Guandong Kenflo Pump och Peinemann Equipment.

Varför välja Zeta?

  • Skräddarsydda lösningar
  • Ledande inom värme- och pumpindustrin
  • Spetskompetens

Hemsida

Kolla in Zetas utbud

När används den?

Ska du pumpa eller transportera vätska från en dunk eller från ett fat? Då behöver du en riktigt bra fatpump som förhindrar spill och som kan pumpa större volymer utan att prestanda påverkas. Fatpumpen förekommer idag inom många olika industrier, men är som mest populär i verkstadsindustrin och processindustrin. Trots det förekommer den även i läkemedelsindustrin, livsmedelsindustrin och kemiindustrin, samt i branscher där lösningsmedel, oljor, syror och bränslen behöver transporteras på ett tryggt och säkert sätt.

Visste du att…

Elektroniska fatpumpar är utmärkta när du vill transportera bas och syra. De kan t.ex. användas till batteri och saltsyra, men också klorsyra och myrsyra med max 50 %. När du väljer den elektriska fatpumpen kan du transportera både små och stora volymer vätskor utan att noggrannhet och prestanda försämras. De här pumparna kan du också anpassa efter olika applikationer och få 100 % säkerhet och trygghet varje gång.

Fler pumpmodeller

Bild från tapflo.se

Kugghjulspump

Den här typen av pump förekommer vanligtvis i livsmedelsindustrin och är mycket uppskattad. Den är slittålig som få och kan hantera både rena och mycket miljöfarliga vätskor utan problem.

Bild från tapflo.se

Slangpumpen

Slangpumpen kan hantera högviskösa och slitande vätskor med enkelhet och är således mycket vanlig inom läkemedelsindustrin. Pumpen kan även torrköras, utan att du behöver oroa dig för skador eller slitage.

Bild från tapflo.se

Centrifugalpumpar

Vill du ha ett så jämt flöde som möjligt är det centrifugalpumpen du ska använda dig av. Pumpen används när du ska transportera vätska eller massa från låg till hög nivå.