Olika industriskåp

Industriskåp är ett samlingsnamn som används för att beskriva olika typer av skåp, något du kan läsa mer om på denna sida. Industriskåp kan användas till olika ändamål och är framtagna för att förvara allt från kemikalier till viktiga dokument eller användas som elskåp. Därför kommer de också i diverse material, där brandsäkra skåp, rostfritt och plåt är vanligt förekommande. Den här typen av skåp är främst framtagna för industriarbeten, men kan även användas som snygg inredning i ditt hem om du söker en lite ”ruffigare” industrikänsla i hemmet. Den industriella inredningsstilen läser du mer om längre ner.

Industriskåp till salu

Användningsområden är många och vilket skåp du behöver är ett direkt resultat av vad du vill förvara och hur mycket material du behöver förvara. Det är med andra ord ett område som ställer höga krav på skräddarsydda lösningar utefter behov.

Exempel på modeller

Det finns mängder med olika typer av skåp som du kan använda dig av i industrin eller som inredning i din privata bostad. Här nedan kommer du att få läsa mer om olika sorters skåp som lämpar sig bra för olika situationer.

Bild från jiwa.se

Kemikalieskåp

Ett kemikalieskåp är något du kan hitta på många laboratorier, men också inom industrier, sjukhus och skolor. Enkelt förklarat är ett kemikalieskåp ett skåp som är specifikt framtaget för att förvara farliga ämnen och kemikalier som kan vara en fara för personer eller för miljön. Skåpen är tillverkade av mycket högkvalitativa material och är brandsäkra och utrustade med ett lås. På så sätt kan inga obehöriga ta sig in i skåpen, samtidigt som kemikalierna inte kan orsaka mer skada om det skulle uppstå en brand.

Läs mer på vår sida om kemikalieskåp.

Bild från jiwa.se

Brandskåp

Brandskåp är något som bör finnas på alla företag och som du även kan använda dig av i ditt eget hem. Ett brandskåp är ett skåp som är byggt för att kunna stå emot den värme som uppstår i samband med en brand. Skåpet är försett med en mycket unik och värmetålig isolering och kan vara certifierad inom flera brandklasser, t.ex. SS3493 eller EN 1047-1. När du köper ett brandskåp kan du se på produktbeskrivningen hur många minuter skåpet klarar av värmen från branden och vilka temperaturer som skåpet kan stå emot.

Mer information hittar du på vår artikel om brandskåp.

Bild från jiwa.se

Gasolskåp

För att du ska kunna förvara gas- och gasolflaskor på ett tryggt sätt bör du investera i ett gasolskåp. Gasolskåp är högkvalitativa skåp som lämpar sig för både gasol, gas och andra brandfarliga ämnen. Till skillnad från industriskåp är gasolskåpen utrustade med ventilation, samt lås för att förhindra obehöriga att få tillgång till föremålen. På marknaden finns det gasolskåp för både inomhusbruk såväl som utomhusbruk, såväl som skåp i alla möjliga storlekar och prisklasser.

Läs mer om gasolskåp.

Skåp för inredning

De industriella skåpen har inte bara en given plats på kontor och i många lokaler och fabriker, utan de har även flyttat in i många privata bostäder. Sedan en lång tid tillbaka har industriskåpen prytt moderna hem över hela Sverige och än idag är de ett mycket populärt och uppskattat alternativ. För att lyckas med den industriella inredningsstilen gäller det att kunna kombinera dem med fabrikskänsla. Genom att investera i ett snyggt och praktiskt industriskåp har du kommit en bra bit på vägen att åstadkomma detta.

Läs mer om denna inredningsstil på Inredningsvis.se och i nästa stycke.

Industriell inredningsstil

Den industriella inredningsstilen har alltid varit mycket eftertraktad och populär - inte minst i Sverige. Stilen är främst förekommande i moderna hem där man gillar de unika, annorlunda och lite hårda och kalla tonerna. Att skapa en fabrikskänsla i hemmet kan låta tråkigt, men sanningen är att det oftast blir en fantastisk kombination av vackra material och hållbarhet. Här nedan kan du läsa mer om vad som kännetecknar inredningsstilen.

  • Trä är ett material som är vanligt förekommande i den industriella inredningsstilen. Här är det främst mellanljust trä som används, men även mörkare toner kan vara ett bra val.
  • Utöver trä består den industriella inredningsstilen mestadels av metall och stål. Detta syns vanligtvis på möbler, men också på armaturer eller dekorationer i bostaden.
  • Möblerna får dessutom gärna vara stoppade och klädda i läder. Satsa på en snygg lädersoffa, en puff i läder eller matstolar med läderdetaljer.
  • När det kommer till väggarna är valet ganska fritt. För att få rätt känsla rekommenderas vita väggar, väggar i tegel, trä eller i betong. Just tegel och betong har dessutom en specifik färg som skapar den rätta känslan direkt.
  • Även när det gäller golv är det trä och betong som är det vanligaste och mest populära valet. Trägolven får mer än gärna ha en naturlig åldring och en matt finish.