Kugghjulspump

Det finns två saker som kännetecknar kugghjulspumpen extra mycket. De är pulsationsfria och självsugande, men de är också framtagna för att klara av vatten och icke smörjande vätskor. Sedan många år tillbaka har kugghjulspumpen varit en mycket användbar och mångsidig pump där vätskor som bland annat olja, vatten, havsvatten, lim, melass, syror, alkoholer, asfalt och plastmassa kan transporteras. Eftersom pumparna kan tillverkas i många olika material kan de också utformas för att vara resistenta mot olika kemikalier.

Hur fungerar en kugghjulspump?

En kugghjulspump ingår i samma kategori som förträngningstyperna. Det innebär att vätskan eller produkten transporteras i mellanrummet som finns mellan pumphusets insida och kugghjulet i samband med rotation. Till skillnad från många andra pumpar arbetar kugghjulen utan någon metallisk kontakt, utan är helt självsugande med mycket bra tryckegenskaper. Det ger dig ett pulsationsfritt flöde som passar bra för både olja såväl som asfalt eller till och med djurfoder. Med kugghjulspumpen får du full kapacitet oavsett vilken riktning den går i.

3 återförsäljare av kugghjulspumpar

Tapflo

Tapflo är ett professionellt företag som erbjuder högkvalitativa kugghjulspumpar för olika ändamål inom industrin. Här hittar du ett flertal olika modeller och pumpar i olika storlekar, där alla skickas med snabb leverans och till konkurrenskraftiga priser. Till Tapflo kan du även vända dig om du är i behov av service och på hemsidan kan du snabbt få tillgång till instruktioner och användarmanualer för alla pumpar i sortimentet.

Detta gillar vi med Tapflo

  • Stort sortiment
  • Snabb leverans
  • Hög kvalitet i alla led

Hemsida

Kugghjulspumpar hos Tapflo

AxFlow

AxFlow är företaget du ska vända dig till om du vill köpa kugghjulspumpar från kända och populära leverantörer. Här hittar du pumpar från bland annat Blackmer, Maag och Johnson Pump, som alla håller en mycket hög standard. För att du som kund ska kunna få all hjälp du behöver erbjuder AxFlow även service, t.ex. akut hjälp med din kugghjulspump, underhåll och reparation, samt installation, övervakning och mycket mer.

Detta gillar vi med AxFlow

  • Erbjuder servicetjänster
  • Tillgänglig i många delar av världen
  • Specialist inom pumpar

Hemsida

Se deras sortiment

Colly Flowtech

Colly Flowtech fungerar som återförsäljare till en av världens bästa och mest uppskattade tillverkare av kugghjulspumpar - Desmi Rotan. Hos Colly Flowtech kan du hitta kugghjulspumpar för både flytande och mer kompakt massa, t.ex. choklad, asfalt, grus och mycket mer. Företaget erbjuder pumpar inom alla segment, t.ex. kolvpumpar, membranpumpar och fatpumpar. Här får du en heltäckande service med både produkter och service i toppklass.

Detta gillar vi med Colly Flowtech

  • Certifierade enligt ISO
  • Fullständiga garantier på produkt och installation
  • Erbjuder egentillverkning

Hemsida

Se deras utbud

När används pumpen?

Kugghjulspumpen är den mest användbara och mångsidiga pump av alla modeller som finns på marknaden. Det beror helt enkelt på att pumpen kan klara av alla typer av material - från flytande till trögflytande och helt torra. Pumpen har således kommit till stor användning inom alla industrier och fungerar lika bra för djurfoder som för asfalt, choklad, vatten eller papper och massa. Den kan också användas för både rena och miljöfarliga vätskor, vilket gör den extra användbar inom kemi- och livsmedelsindustri.

Fler industripumpar

Bild från tapflo.se

Centrifugalpumpar

Ett bra val för dig som vill ha ett jämt flöde, oavsett vad det är för typ av vätska som ska transporteras. Centrifugalpumpar har många olika användningsområden, men är vanligt förekommande i gruvor eller i samband med transport av vatten.

Bild från tapflo.se

Membranpumpen

Med en membranpump får du en mycket tålig och slitstark pump som klarar av farliga vätskor utan problem. Den här pumpen är dessutom helt utan tätningar, vilket innebär att den inte kan läcka och orsaka skador eller spill.

Bild från tapflo.se

Fatpump

Med en fatpump blir det enkelt och säkert att pumpa och transportera vätska från en dunk eller ett fat. Därför är den här pumpen mycket förekommande i läkemedelsindustrin, samt livsmedelsindustri och verkstäder.