Slangpump

Slangpumpar är användbara inom många olika områden, men den är kanske som mest förekommande när slitande och högviskösa vätskor ska transporteras. Därför är det kanske inte så konstigt att slangpumpen ofta syns till inom livsmedelsindustrin, såväl som process- och läkemedelsindustrin. Pumparna har ett mycket brett och flexibelt användningsområde. De fungerar lika bra för att pumpa restprodukter från gruvor som för att bli av med föroreningar från vatten.

Hur fungerar en slangpump?

Slangpumpen är en form av peristaltisk pump. All vätska är innesluten i en slang som är mycket hållbar och som samtidigt är ansluten till ett pumphus - oftast sfäriskt. Vätskan tvingas framåt i samband med att motorn pressar ihop slangen. Detta medför även att vätskan kan förflyttas från den ena änden av slangen, samtidigt som den andra änden kan suga upp vätska på en och samma gång.

En stor fördel med slangpumpen är att den inte kräver något direkt underhåll i form av smörjning. Slangen har nämligen inga delar eller andra tätningar som kräver det.

Återförsäljare av slangpumpar

Tapflo

Är det ett stort utbud och många valmöjligheter du är ute efter är Tapflo ett företag att använda sig av. Här finns ett av de bredaste och mest unika utbud av slitstarka slangpumpar för olika ändamål. Eftersom TapFlo även har en mycket lång och gedigen erfarenhet av pumparna, kan de även hjälpa dig att hitta rätt pump för ditt ändamål. Välj mellan mindre slangpumpar till självsugande pumpar som kan hantera riktigt stora flöden.

Fördelar

  • Pumpar i alla storlekar
  • Unikt utbud
  • Många tillbehör

Hemsida

Slangpumpar hos Tapflo

Lyma

Oavsett om det är pumpar, slangpumpar, ventiler, rörledningar eller fläktar du är ute efter kan du hitta det hos Lyma. Lyma är ett företag med många års erfarenhet av branschen som säkerställer att du som kund alltid blir nöjd. Hit kan du vända dig om du är i behov av vägledning och råd i samband med ditt köp, men du kan också hitta din högpresterande slangpump direkt och få hjälp med service.

Fördelar

  • Snabba leveranser
  • Ledande tillverkare
  • Pumpar för alla industrier

Hemsida

Se Lymas sortiment

ProMinent

De slangpumpar du hittar hos ProMinent är mycket flexibla och kan därför användas till ett stort flödesområde. Här hittar du mindre pumpar som är framtagna för t.ex. dosering i simbassänger, men du hittar också riktigt stora slangpumpar som är optimala att använda när du vill maxa flödet, t.ex. inom laboratorium och industri. Hos dem hittar du även en guide som gör det enkelt att hitta den bästa pumpen för ditt ändamål.

Fördelar

  • Praktisk guide online
  • Slangpumpar för alla behov
  • Underhåll, reparation & installation

Hemsida

Spana in deras utbud

Slangpumpens slittålighet

En av de främsta fördelar med slangpumpen är att den är riktigt tålig. Till skillnad från många andra typer av pumpar är det endast slangen som kommer komma i kontakt med den vätska eller massa som ska transporteras. Slangpumpen kan nämligen användas till både vätska såväl som torrkörning, utan att varken noggrannhet eller prestanda kommer att påverkas negativt. En annan, mycket uppskattad, egenskap hos slangpumpen är den stadiga konstruktionen som varken har backventiler eller tätningar som kan börja läcka.

Fler sorters pumpar

Bild från tapflo.se

Fatpump

En fatpump är något som finns i alla industrier där vätska eller annan produkt ska transporteras från dunkar, fat eller andra djupa kärl. Pumpen klarar inte bara av vätska, utan kan också transportera mer fasta produkter, t.ex. djurfoder.

Bild från tapflo.se

Excenterskruvpumpar

Excenterskruvpump är en av de mest förekommande pumpar som finns idag. Den har varit med i branschen väldigt länge och är en pålitlig pump för många industrier. Den klarar också av att hantera tunnflytande och trögflytande vätskor utan problem.

Bild från tapflo.se

Membranpump

Membranpumpar är otroligt flexibla och således också mångsidiga. Den här typen av pump kräver väldigt lite underhåll och står emot slitage väldigt bra. Dock behöver den ses över med jämna mellanrum för att hålla membranet i gott skick.