Pallgafflar

Pallgafflar behövs på flera olika arbetsplatser där det finns behov av att lasta eller lyfta föremål. Pallgafflarna finns i många utföranden och modeller och är tillverkade för att klara av tunga vikter. Här kan du läsa mer om pallgaffelns funktion, vilka olika typer som finns att tillgå och särskilda regler som gäller vid lyftanordningar. Få även tips på var du kan få tag på pallgafflar till kran online.

Köp pallgafflar online

Är ditt företag i behov av pallgafflar till truck eller kran? Hos Certex.se finner du pallgafflar i flera olika modeller och utföranden. Certex är en av Sveriges ledande aktörer av helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. De vet vad därmed vilken utrustning som krävs för att täcka de lyftkrav som finns. Dessutom erbjuder de kundanpassade produkter för att matcha era behov. Med hjälp av deras professionella konstruktionsteam konstrueras och testas produkterna noggrant innan försäljning för att säkerställa högsta kvalitet och säkerhet. Om du söker en trygg och pålitlig återförsäljare inom lyftredskap, bör du vända dig till Certex.

Vad används en pallgaffel till?

En pallgaffel används främst som tillbehör till truckar, lyftar, lastmaskiner eller traktorer. Det är ett arbetsredskap som har många olika användningsområden och förekommer på arbetsplatser eller i industrier. Pallgaffeln finns antingen som ett löstagbart tillbehör eller fastmonterat direkt på maskinen.

Nedan kan du ta del av en kort instruktionsfilm kring hur en pallgaffel kan användas i dagligt arbete.

Olika modeller

Pallgafflar förekommer i olika modeller och har olika funktioner. Nedan beskriver vi skillnaden mellan hydrauliska pallgafflar och mekaniska pallgafflar.

Hydrauliska pallgafflar

Hydrauliska pallgafflar underlättar lyft med hjullastare på ett säkert och snabbt sätt. Den hydrauliska justeringen kan lätt anpassas efter olika behov. Konstruktionen bidrar också till bättre sikt, vilket underlättar hanteringen vid både lastning och lossning.

Mekaniska pallgafflar

Med mekaniska pallgafflar behöver du göra manuella justeringar för att anpassa verktyget efter olika arbetsuppgifter, som exempelvis pallhantering eller hantering av gods. De är ramstarka och klarar tunga vikter och hög lyftkapacitet.

4 fördelar

Pallgafflar är en absolut nödvändighet på många arbetsplatser för att få verksamheten att fungera när det kommer till lastning och lyft. Nedan kan du ta del av ytterligare fyra fördelar.

  • De klarar av tunga vikter.
  • De är perfekta att använda för hantering av pallar och material
  • De har justerbara lyftgafflar som är anpassade för olika arbetsuppgifter
  • Är utrustade för att ge god genomsikt vid arbete.

Användning av lyftanordningar och lyftredskap

Användning av lyftanordningar och lyftredskap regleras av bestämmelser och regler. För att garantera säkerhet på en arbetsplats måste arbetet ske på ett tryggt sätt så att ingen kommer till skada. Vid användning av lyftanordningar och lyftredskap behöver det finnas dokumentation på att användare har både teoretisk och praktisk kunskap i hur man arbetar säkert. Du kan läsa mer om särskilda kunskapskrav för säker användning hos Arbetsmiljöverket.se.

Är du intresserad av att veta mer om lyftredskap kan du läsa vår artikel om Skylifts. Här får du bland annat information om var du kan hyra skylift, men även få tips på hur du väljer rätt modell.