Pallram

Med en flexibel pallram, eller pallbur, går det att lasta mer gods på pallen och skydda godset och medarbetarna mot olyckor. En pallram kan staplas när de inte används, finns i olika storlekar och är öppningsbara. På denna sida beskrivs mer kring redskapet, deras användningsområden och fördelar. Du får även svar på skillnaden mellan pallkragar och pallramar.

Vad är en pallram?

En pallram är en förvaringslösning som kan användas både under transport och på lager. Den kallas också för pallcontainer och gör att godset inte spiller över pallen när den transporteras. Den fungerar bra för att ge extra stöd, som vid stående gods som kan tippa över. Pallburar eller pallramar har en kraftig stålkonstruktion som klarar av en daglig användning. Du kan köpa pallramar hos PK Produkter.


Flexpallram

Flexpallram från Runa Metall är utformad för att hjälpa företag att maximera utrymmet i sina lagerutrymmen. Denna flexibla pallram är justerbar och kan anpassas efter storleken på godset, vilket gör det möjligt att använda utrymmet mer effektivt och minska spillutrymmen. Med en stark och robust konstruktion är flexpallramen också en säker och stabil lösning för att hantera tunga laster. Om du vill förbättra effektiviteten i din material- och lagerhantering, är en flexibel pallram ett utmärkt alternativ

Bild fran pk-produkter.se

Fördelar med pallburar

Nedan ser du några av de fördelar som finns med att du säkrar godset på en pall med att använda dig utav pallburar.

Kan staplas när de inte används

Pallburar kan staplas på varandra när de inte används och därmed spara lagerplats. De är enkla att montera och att lyfta, och kan sättas ihop helt utan verktyg. Om de inte behövs längre kan de lagras och monteras ner helt samt tas fram endast vid behov.

Öppningsbar

En pallbur är öppningsbar på sidan och kan därmed enkelt lastas med varor, material och innehåll. Om det krävs mer utrymme för att förvara material kan buren enkelt stängas, och på så vis hindra innehållet från att falla ur. Öppningsmekanismen är enkel att använda men samtidigt stabil.

Olika storlekar

Pallburar kommer i en rad olika storlekar vilket gör dem enkla att anpassa till verksamheten. Då varje pallbur har olika grad av kapacitet går det att köpa in så många som behövs och förbättra produktiviteten samt arbetsmiljön. Burarna fästs enkelt på pallen som sedan kan flyttas med truck.

Klarar hög belastning

En pallbur har en stabil konstruktion som klarar av hög belastning. Sidorna brukar vara förstärkta så att de tål last med tunga material som virke och produkter som väger mycket. Inköp av pallburar bör ske med hänsyn till att de måste klara mycket last, för att undvika skador och olyckor.

Skillnad mellan pallram och pallkrage

En pallkrage är en produkt som består av fyra eller sex träbrädor och fyra eller sex gångjärn framställda i metall. Gångjärnen håller samman brädorna. De gör det möjligt att lasta material och produkter på höjden, där brädorna håller kvar lasten. En pallram används till liknande syften som en pallkrage, men har istället en korg i metall som håller kvar produkterna på pallen. Pallramar brukar också vara högre än pallkragar.