Centrifugalpump

Centrifugalpumpen är en mycket populär pump inom industrin eftersom den har så många bra egenskaper. Det finns både normalsugande centrifugalpumpar såväl som självsugande. Den sistnämnda modellen används vanligtvis när man vill säkerställa en evakuering av luft som kan komma in i ledningen och orsaka problem. Här läser mer om centrifugalpumpar och hur de används.

Centrifugalpump – Funktion

Centrifugalpumpen kan snabbt kännas igen på grund av den mycket unika konstruktionen. Pumpen är nämligen utrustad med ett eller flera pumphjul som är skovelförsedda. Dessa pumphjul roterar därefter i ett så kallat pumphus. Både tryckuppsättning och uppfordringshöjd kan variera en hel del beroende på storlek och design på pumphuset. För att pumpen ska kunna fungera gäller det att det finns vätska i pumpen som kan komma i kontakt med skovlarna.

Vätskan ökar takten och omvandlar hastighet till tryck när den når pumphusets spiral. Lagringen samlar därefter upp all kraft som uppstår från pumpaxeln och skovlarna. Kraften används för att pumpa runt vätskan.

Återförsäljare av centrifugalpumpar

Tapflo

Är du ute efter en riktigt bra centrifugalpump är Tapflo en återförsäljare du kan vända dig till. I deras utbud hittar du mycket högkvalitativa och säkra pumpar med lång hållbarhet och garantier. Hos Tapflo kan du inte bara välja från ett stort utbud av välkända tillverkare och varumärken, utan du kan också vara med och forma en pump som är framtagen för just dina unika behov.

Fördelar

  • Egentillverkade pumpar
  • Högkvalitativa modeller
  • Distributörer i över 45 länder
Centrifugalpumpar hos Tapflo

Telfa

Hos Telfa kan du vara säker på att hitta centrifugalpumpar av högsta kvalitet. De erbjuder pumpar från den mycket kända tillverkaren Packo Pumps, som har tillverkat industriella pumpar sedan år 1975. Pumparna har blivit uppskattade och förekommande inom mejeri, bageri och dryckesindustrin, men också inom djurfodertillverkning såväl som kemisk- och läkemedelsindustrin. Telfa har över 40 års erfarenhet och har fem säljkontor runt om i Sverige.

Fördelar

  • Lång erfarenhet
  • Serviceinriktad kundsupport
  • Unikt sortiment
Besök Telfa.se

Pumpteknik

Pumpteknik är ett företag med mycket lång och gedigen erfarenhet bakom sig. Företaget grundades redan år 1936 och har sedan dess försett landet med högkvalitativa pumpar inom alla kategorier. Här hittar du inte bara centrifugalpumpar för att transportera vätska, utan du hittar också blåsaggregat, kompressorer och mycket mer. Pumpteknik är idag en av Sveriges med uppskattade leverantör av pumpar med leveranser över hela landet.

Fördelar

  • Sveriges ledande leverantör
  • Erbjuder helhetslösningar för alla industrier
  • Många års erfarenhet av branschen

Hemsida

Kom till Pumpteknik.se

Olika typer av centrifugalpumpar

Centrifugalpumpar kommer vanligtvis i två olika modeller, även om design och storlek kan variera mer än så. Det finns centrifugalpumpar som är normalsugande och sedan finns det centrifugalpumpar som är självsugande, vilket även kallas för själv-evakuerande. Den normalsugande pumpen används vid ett undertryck på maximalt 7 meter, medan den självsugande pumpen kan användas längre ner än så. Det beror helt enkelt på att den kan evakuera luft som råkar komma in i pumphjulet. Läs mer om pumpens funktion och drift i en 11-sidig pdf hos Calpeda.se.

Fler pumpar inom industrin

Bild från tapflo.se

Excenterskruvpumpar

Är det någon pump som varit på marknaden länge är det excenterskruvpumpen. Populariteten uppstod tack vare dess fantastiska förmåga att hantera alla typer av vätskor.

Bild från tapflo.se

Kugghjulspumpar

Den här pumpen hittar du i de flesta fall i livsmedelsindustrin, men du kan också använda den i kemikalieindustrin utan problem. Pumpen är mycket tålig och klarar av giftiga och miljöfarliga ämnen. Pumpen är också självsugande och ger ett jämt flöde hela tiden.

Bild från tapflo.se

Membranpump

Membranpumpen är en mycket vanligt förekommande pump som behöver kopplas till två ventiler för att kunna fungera. Det är också en pump som är väldigt tålig och som är designad helt utan tätningar. Det gör att du inte behöver oroa dig för eventuella läckage.