Excenterskruvpump

Excenterskruvpump, även kallad skruvpump, tillhör kategorin deplacementpumpar. Den här pumpens element består av en större rotor och en stator, där rotorn drivs med hjälp av en kraftfull drivaxel med två drivknutar. Den här pumpens styrka är att den kan klara av mycket viskösa vätskor och är dessutom ganska okänslig för tryck. Pumpen behåller sitt fantastiska flöde "oavsett" vilken tryckökning som förekommer. På marknaden hittar du både hygieniska excenterskruvpumpar, samt pumpar med industriellt utförande.

Hur fungerar en excenterskruvpump?

En excenterskruvpump är en så kallad självsugande pump som kan transportera en konstant och bestämd volym per varv. Pumparna kan användas till nästan alla typer av vätskor, vilket innefattar mycket tunnflytande vätskor såväl som trögflytande vätskor och massor. Den är också utformad för att klara av låga och höga flöden utan problem. Som tidigare nämnt består den av en rotor och stator, där rotorns rörelse är det som gett pumpen sitt namn - excentrisk.

Tre återförsäljare av excenterskruvpumpar

Tapflo

Excenterskruvpumpar är något av Tapflos expertområden. De erbjuder ett brett och gediget sortiment av pumpar för alla användningsområden och i olika storlekar och utföranden. Här hittar du både en hygien-modell, samt en mindre pump för smidigare och mer korrekt dosering. Tapflo är en ledande leverantör av pumpar inom alla olika kategorier, från excenterskruvpumpar till kugghjulspumpar och mycket mer. Du kan även få professionell service på produkterna.

Fördelar med Tapflo

  • Reparation, service & installation
  • Stort utbud av bra pumpar
  • Lång erfarenhet

Hemsida

Excenterskruvpumpar hos Tapflo

MAF Pump

MAF Pump är ett företag med helhetslösningar för alla typer av branscher. MAF Pump erbjuder högkvalitativa pumpar för bland annat livsmedelsindustrin, såväl som biogasanläggningar, processpumpar, reningsverk och mycket mer. Deras pumpar är framtagna för många olika användningsområden och skräddarsys efter just dina behov och önskemål. Det innebär att alla pumpar är kundspecifika och har ett eget ID-nummer som kan spåras. Naturligtvis får du även hjälp med installation.

Fördelar med MAF Pump

  • Snabb och fackmannamässig installation
  • Kundspecifika pumpar
  • Många olika modeller att välja mellan

Hemsida

Besök Mafpump.se

Seepex

Seepex är experter på excenterskruvpumpar och säkerställer att du får en pump och en lösning som är specifikt framtagen efter dina behov. Alla excenterskruvpumpar är kundanpassade så att du får ut det absolut mesta. Till Seepex kan du vända dig om du vill beställa en pump med installation direkt, men de erbjuder även reparation såväl som andra typer av tjänster. Du kan även köpa ett flertal originaldelar.

Fördelar med Seepex

  • Stort utbud av pumpar och tillbehör
  • Specialister på excenterskruvpumpar
  • Kundsupport 24 timmar om dygnet

Hemsida

Kom till Seepex

Vilka branscher använder den?

Det som gör excenterskruvpumpen så uppskattad är att den kan användas inom så många olika branscher och verksamheter. Användningsområdet är brett på grund av pumpens fantastiska egenskap - att klara av vätskor i alla möjliga typer av konsistenser. Eftersom excenterskruvpumpen är tålig som få och klarar av tunnflytande- såväl som trögflytande vätskor är den vanligt förekommande i branscher som läkemedelsindustrin, samt inom slam- och avfallshantering. Den förekommer även inom pappersindustrin, samt kemikalie- och livsmedelsindustrin.

Fler pumpar inom industrin

En kugghjulspump förekommer vanligtvis i livsmedelsindustrin och är mycket uppskattad. Den är slittålig som få och kan hantera både rena och mycket miljöfarliga vätskor utan problem.

Slangpumpen kan hantera högviskösa och slitande vätskor med enkelhet och är således mycket vanlig inom läkemedelsindustrin. Pumpen kan även torrköras, utan att du behöver oroa dig för skador eller slitage.

Vill du ha ett så jämt flöde som möjligt är det centrifugalpumpen du ska använda dig av. Pumpen används när du ska transportera vätska eller massa från låg till hög nivå.